Gå til hovedindhold

Administrer konti

Kontooversigten giver administratorer indsigt i alle brugerkonti i organisationen. Her kan du administrere konti, se statistikker og udføre kollektive handlinger.

Oversigt​

I kontooversigten ser du en tabel med alle konti, sorteret efter navn. Klik på en kolonnehoved, såsom Oprettet den, for at sortere anderledes. Tabellen viser:

KolonneBeskrivelse
MarkeringAfkrydsningsfelt til at vælge konti til kollektive handlinger
NavnBrugerens visningsnavn
EmailBrugerens e-mailadresse
TilladelserBrugerens rolle (Medarbejder, Admin osv.)
Oprettet denDatoen, hvor kontoen blev oprettet
Sidste loginDatoen for sidste login
SessionerAntal sessioner denne måned (kun synlig når sessionstatistik er aktiveret)
Gns. varighedGennemsnitlig sessionstid (kun synlig når sessionstatistik er aktiveret)
Kan logge indAngiver om kontoen er aktiv
HandlingerMenu (⋮) med handlinger pr. konto; forbliver synlig til højre

Statistik​

Klik på graf-knappen i værktøjslinjen for at åbne en statistikdialog. Den viser:

  • Medarbejdere med konto: Antal medarbejdere, der har oprettet en konto
  • Medarbejdere logget ind denne måned: Antal medarbejdere, der har logget ind denne måned

Hver statistik viser også en procent og en visuel indikator til hurtig vurdering.

Sessionstatistik​

Klik på session-knappen (ur-ikon) i værktøjslinjen for at aktivere sessionstatistik. Dette tilføjer to ekstra kolonner til tabellen og viser en opsummering øverst:

Opsummering​

Når sessionstatistik er aktiveret, vises der opsummeringschips over tabellen:

  • Aktiv denne måned: Antallet af konti, der har haft mindst én session denne måned
  • Sessioner: Det samlede antal sessioner for alle konti denne måned
  • Gns. varighed pr. session: Den gennemsnitlige varighed af en session på tværs af alle aktive konti

Ekstra kolonner​

KolonneBeskrivelse
SessionerAntallet af sessioner for denne konto i den aktuelle måned
Gns. varighedDen gennemsnitlige varighed pr. session for denne konto

Klik på session-knappen igen for at skjule de ekstra kolonner.

Sessionstatistik og databaseoperationer

Indlæsning af sessionstatistik kræver en databaseforespørgsel pr. konto. Ved et stort antal konti kan dette tage lidt tid. Aktivér derfor kun sessionstatistik, når du har brug for disse oplysninger.

Handlinger pr. konto​

Via menuen (⋮) ved hver konto er følgende handlinger tilgængelige:

  • Historik: Se denne kontos chathistorik
  • Filer: Se denne kontos filer
  • Kopiér database-ID: Kopiér database-ID'et (kun for superadmins)
  • Tilladelser: Ændr kontos rolle
  • Log ind-status: Aktivér eller deaktiver kontoen
  • Slet konto: Slet kontoen permanent
Slet konto

Når en konto slettes, bliver også chathistorikken og alle filer for den konto slettet permanent.

Kollektive handlinger​

Du kan vælge flere konti på én gang ved at bruge afkrydsningsfelterne i den første kolonne. Brug afkrydsningsfeltet i overskriften til at vælge alle synlige konti.

Slet samlet​

Når konti er valgt, vises der en slet-knap i værktøjslinjen. Efter bekræftelse slettes alle valgte konti og tilhørende data.

Eksportér til Excel​

Når konti er valgt, vises der en eksport-knap i værktøjslinjen. Klik på den for at eksportere de valgte konti til en Excel-fil.

Excel-filen indeholder følgende kolonner:

  • Navn
  • Email
  • Rolle (Medarbejder osv.)
  • Oprettet den
  • Sidste login
  • Kan logge ind (Ja/Nej)
Eksport til rapportering

Excel-eksporten er nyttig til rapporteringsformål, for eksempel til at lave et overblik over inaktive konti.

Filtrering​

Brug søgefeltet i værktøjslinjen til at filtrere på navn, e-mailadresse eller tilladelse. Filteret fungerer på alle synlige kolonner.

Se appen som medarbejder​

Admins og bestyrelsesadministratorer kan midlertidigt se appen fra en medarbejders perspektiv. Dette er nyttigt til at kontrollere, hvilke funktioner og menumuligheder der er tilgængelige for medarbejdere, uden at der er brug for en separat konto.

Aktivering​

  1. Klik på profil-ikonet øverst til højre i værktøjslinjen
  2. Gå til Profil
  3. Klik på fanen Rollevisning
  4. Slå kontakten Se som medarbejder til

Hvad ændrer sig​

Når rollevisning er aktiv:

  • Der vises en rød "Som medarbejder"-etiket i værktøjslinjen ved siden af miljønavnet
  • Administratorspecifikke menumuligheder (såsom administrationsmiljøet) er skjult
  • Appen ser præcis ud, som den gør for en medarbejder

Deaktivering​

Klik på "Som medarbejder"-etiketten i værktøjslinjen, eller slå kontakten fra på fanen Rollevisning.

Konti → Handlinger → Send nulstillingslink

Administratorer kan sende et link til nulstilling af adgangskode til den gemte e-mailadresse for en konto. Brugeren angiver selv adgangskoden via e-mailen. Handlingen er ikke tilgængelig for anonyme eller deaktiverede konti samt konti uden e-mailadresse.